19 Kasım 2013 Salı



Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDE-FED) Başkanı Güven DOĞRUYOL ile Ardahan Eğitim Vakfı (AREV) İstanbul Kozyatağı’nda düzelediği, Edebiyatçı Yazar Yücel FEYZIOGLU’nun “Anadolu’dan Mezopotamya’dan Masallar”  konferansında görüştük.Güven DOĞRUYOL’dan Ardahan Dernekler Federasyonu çalışmaları ve gündemdeki konular hakkında sorular yöneltik.
Erkan SARIKAYA: Ardahan Dernekler Federasyonu’nun kuruluş amacı nedir?
Güven DOĞRUYOL : Dağınık şekildeki Ardahan Derneklerini bir çatı altında toplamak.Aynı zamanda Derneklerimizi Kurumsal güç birliği yapmasını sağlamak.
Erkan SARIKAYA: Ardahana Havaalanı kampayası için ne düşünüyorsunuz?
Güven DOĞRUYOL : Ardahan’nın ticari ve Ekonomik gelişmesi bakımında ezhem bir projedir.Herkesin katkı sunması gerekir.
Erkan SARIKAYA: Ardahan Dernekler Federasyonu çalışmaları ve hedefleri nelerdir?
Güven DOĞRUYOL : Ardahan Dernekler Federasyonu’nun örgütlenmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor.Bütün Derneklerimize bizat gidilerek Federasyona üye olunması için davet ediliyor.Federasyonun gerekliliği anlatılıyor.Ayrıca Ardahan75 dergisinin 2. Sayısını Ocak ayı sonunda çıkatmayı düşünüyoruz.
Erkan SARIKAYA: İstanbul Ardahan Derneği’nin Federasyona üyeliği için görüşmeler yapmıştınız.Netice ne oldu?
Güven DOĞRUYOL : Görüşmelerimiz devam ediyor.
Erkan SARIKAYA: ARDE-FED kendi yerine ne zaman kavuşacak?
Güven DOĞRUYOL :Örgütlenme tamamlanınca yapacağımız etkinliklerle ve bağışlarla Federasyonumuza bir yer almayı düşünyoruz.
Erkan SARIKAYA: Ardahan’nın kurtuluşu olan 23 Şubat’a hangi etkinlikleriniz var?
Güven DOĞRUYOL : 23 Şubat’a Ardahanı tanıtmak için geçen yıl olduğu gibi, yine Taksim İstiklal Caddesinde yürüyüş düzenliyebiliriz.Ayrıca 10 bin kişinin katılacağı büyük bir halk konseri yapmayı düşünüyoruz.
Erkan SARIKAYA: İstanbul’da yapılan Aşıkşenlik anma etkinliklerine neden katılmadınız?
Güven DOĞRUYOL : Ardahan yerel yönetiminin İstanbul’da yaptıkları etkinliklerde Federasyonun proje ortağı olmadığı sürece ve zamanında yapılacak etkinlik ile ilgili bilgi ve proje sunulmadığı sürece hiç bir etkinliğe katılmayacağız.Etkinliği ister Ardahan Valiliği ister Ardahan Belediyesi ister Ardahan Üniversitesi yapsın, eğer Federasyona iletişim halinde olmadıkları sürece Aşıkşenlik anma etkinliğinde olduğu gibi kendileri çalsın kendileri oynasın.
Erkan SARIKAYA: Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz bize yaptıkları açıklamada, Derneklerden destek alamadıklarını belirti.Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Güven DOĞRUYOL : Ardahan Üniversitesi açılmadan önce, Ardahana Üniversite açılması için 2007 yılında Ankara ve İstanbul’da Derneklerimiz etkinlikler düzenleyerek ” Ardahanımı seviyorum, Üniversitemi istiyorum” kampanyası ile paneler düzenlemiştir.Neticede bu sayede kurulan Ardahan Üniversitesi’nden Derneklerimiz hiç bir kadro talebi olmamıştır.
Haber / Erkan SARIKAYA

MEHMET ALİ ARSLAN Haber News
www.mehmetaliarslan.name.tr
.
.
.

SİTEYİ BAŞKA DİLE ÇEVİRİN

Unordered List

MEHMET ALİ ARSLAN Yayınları. Blogger tarafından desteklenmektedir.

,

ARDAFED

Popüler Yayınlar

ARDAHAN

www.mehmetaliarslan.com.tr ARDAHANDA SON DAKİKA HABERLER www.mehmetaliarslan.name.tr