9 Mayıs 2014 Cuma

ARDA-FED  Genel Kurul Öncesi Basın Açıklaması Yaptı



Federasyonu (ARDA-FED), 18 Mayıs 2014 Pazar günü yapacağı genel kurul öncesi basın açıklaması yaptı.Açıklama şöyle:
Kıymetli Ardahan Kamuoyu ve Basınımız;

Bilindiği üzere Ardahan İli Dernekler Federasyonu (ARDAFED) 18 Mayıs 2014 Pazar günü Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirecektir. Bu Genel Kurul’da Federasyonu 3 Yıllık bir süreçte yönetecek yeni bir Yönetim ve diğer kurullar oluşacaktır.
Seçim sürecine girilen bir ortamda her üye derneğin gösterdiği delegenin yönetime girme hakkı olduğu aşikârdır. Bununla ilgili pek normaldir ki gerek Federasyon çatısı altında ve gerekse çeşitli Derneklerde bu konu ile alakalı toplantılar yapılmaktadır ve yapılacaktır. Bu Demokrasinin gereğidir.

 Fakat hiçbir Dernek, Delege ve toplantı Ardahan menfaatleri ve dolayısıyla ARDAFED’in birlik ve beraberliği üzerinde değildir, olamazda. Seçim sürecinde tabii ki üye derneklerimizden Delege olarak bildirilmiş her kişi seçme ve seçilme hakkını kullanacağı gibi tüzük gereği oluşacak kurullara da aday olma hakkı mevcuttur. Bunu göz ardı etmemek ve herkese eşit davranmak mecburiyetindeyiz. Bu anlayışımız dün devam ettiği gibi bugünde devam etmektedir.

Federasyon Kurucu İradesi olarak Federasyonun kurulmasında ve bu güne kadar gelmesinde maddi ve manevi katkı sunan herkes her zaman ve her ortamda olduğu gibi bundan sonrada aynı duygularla takdir edilecektir. Fakat bu güne kadar gelinmesinde kimlerin ne kadar maddi ve manevi katkısı olduğunu yönetim olarak bilmekteyiz. Bunun yanı sıra Federasyona üye olan fakat bu güne kadar aidatını dahi ödemediği gibi hiçbir maddi ve manevi katkı sunmayan Dernekler ve Dernek Başkanları da mevcuttur. 

Yapılan Yönetim, Denetim ve Genişletilmiş toplantılara, etkinlik ve organizasyonlarda kimler kaç defa katılım sağlamış ve fikir üretmiş hepsi Federasyon arşivinde mevcuttur. Yapılan etkinliklerde kimler kendisi sponsor olmuş, başka sponsor bulmuş, ve bilet satışı bağlamında ne ölçüde katkı sağlamış bilinmektedir. Bunun akabinde hangi Derneğin ve Dernek Başkanının kişisel hesaplarını ne ölçüde kapatmıştır bunlarda kayıt altındadır. Bunları biz hiçbir zaman deşifre edip kullanmadığımız gibi çok mecbur olmadıkça bundan sonrada Ardahan’ın birlikteliği için deşifre etme gibi bir niyetimiz yoktur. Fakat seçim öncesi amacını aşan konuşma ve tavırlara cevap vermemizin bir mecburiyet olduğunun da bilinmesini isteriz.

 Biz ARDAFED Kurucu İradesi ve Yönetimi olarak bizler bu güne kadar hiçbir kimsenin emeğini yok saymadığımız gibi yukarıda belirtildiği şekilde Dernek, Dernek Başkanları ve Delegelerinde yaptıkları hataları ve eksiklikleri nedeniyle kamuoyunda sıkıntıya sokacak hiçbir tavır ve davranışta bulunulmamıştır. Asla emeği yok sayma ve insani değerleri zedeleme gibi bir anlayışımız olmamıştır.

Yaptığımız her etkinlikte kendilerine başvurduğumuz ve toplum nezdinde duyarlı olan birkaç işadamımızı Sermaye grubu gibi göstermek hiç adil bir davranış değildir. Bu mimbalde kimsenin ARDAFED’i ne Sermayenin arka bahçesi, ne bir işletme, ne fabrika ve nede bir klüp gibi görmek ve göstermek bizim haddimize olmadığı gibi hiç kimsenin haddine de değildir. Böyle bir metnin kamuoyu ile paylaşılması bile esef vericidir. 

 STK’nın siyaset üstü bir kurum olduğunu herkesin bildiği aşikârdır. Bu güne kadar düsturumuz her Ardahanlıyı, her Derneği ve her Ardahan Sevdalısını kucaklamak olduğu gibi bundan sonrada bu anlayışımızda devam edecektir.
 Bizim tek amacımız Ardahan Örgütlülüğünü sağlamak, temel altyapısını oluşturmak ve ileriki dönemde Federasyonumuza bir mülkiyet kazandıracak, birlik ve beraberlikten asla ödün vermeyecek ve herkesin kendisini ve Derneğini çok rahat temsil edeceği bir yönetim anlayışının konsensüsünü sağlamaktır.

Bunu görmek istemeyenlerin ve adete başkalarının geçmişten intikam alırcasına toplum nezdinde sempatisi olan bir arkadaşımızı öne sürmelerini, onun üzerinden polemik yaratılmasını ve nihayetinde Federasyonun kişisel duygulara alet edilmesini de asla doğru bulmamaktayız. Bizler 4 Yıl içinde gösterdiğimiz anlayışı bundan sonrada istisnasız yapabileceğimizin bilinmesini isteriz. 

Bunun için herkesi sağduyuya ve aklıselim davranışlar içinde hareket etmeye davet ediyoruz. 

 ARDA-FED YÖNETİM KURULU

SİTEYİ BAŞKA DİLE ÇEVİRİN

Unordered List

MEHMET ALİ ARSLAN Yayınları. Blogger tarafından desteklenmektedir.

,

ARDAFED

Popüler Yayınlar

ARDAHAN

www.mehmetaliarslan.com.tr ARDAHANDA SON DAKİKA HABERLER www.mehmetaliarslan.name.tr