30 Mayıs 2014 Cuma

İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu (Ardafed) Kısa Süre Önce Yapılan Kongrede Seçilen Yeni Yönetim Ardahan’a Yeni Atanan Vali Ahmet Deniz’i Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde Federasyon Yönetimi Ve Üye Dernek Başkanlarında Katıldığı Yemekli Toplantıda Ağırladı. Ardahan’ın Yeni Valisi Ahmet Deniz Yaptığı Konuşmada ”Ardahan Da Güzel Şeyler Yapılmıştır.Bizde Eksik Olan Ve Yapılması Gerekenleri Yapacağız.Siz Bizi Tanıdıkça Hep Beraber Başaracağız.Benim Gördüğüm En Büyük Sorun Ve Birinci Önceliğimiz Eğitim Olacak.Ardahan Eğitim Sıralamasında Daha İyi Yerlere Getireceğiz.İkinci Büyük Önceliğimiz İse İstihdam Olacak. Bu Sorunları Elele Vererek Aşacağız.Çözüm Yollarını Hep Beraber Değerlendireceğiz.Geçmişteki Projeleri Devam Etireceğimiz Gibi Yeni Projeler İçinde Çalışacağız  Dedi. Ardahan Sorunlarını Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Yaşar Geler, Başkan Vekili Mahmut Şenel Ve Başkan Yardımcısı Fakir Yılmaz Vali Ahmet Yıldız’a Kısaca Anlatılar. İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Yaşar Geler Ve Yönetimi, Ardahan Yeni Valisi Ahmet Deniz’e Yöneltilen  Ardahan Sorunlarını İçeren Konuşma Metni Başlıkları Şöyle:
1-En Uzun Çalışan Ardahan Valisi Olmanızı Dilerim.
2-Ardahanımız, İl Merkezi Ve 5 İlçesi, 264 Köyü Ve 7 Belediyesi Olan 22 Yıllık Gençlik Çağında Olan Bir İldir.
3-Stk’lar Toplumun Vaz Geçilmez Unsurlarıdır. Stk’larla Birlikte Hareket Edemeyen Kurumlar Ardahan’da Şimdiye Kadar Başarılı Olamadılar. (İstanbul’da 100’e Yakın Dernek Var, Toplam Ardahan Nüfusunun %75 ‘İ İstanbul’da Örgütlenmiş Durumdadır.)
Biz, Stk’lar Olarak İlimizdeki Kurum Ve Kuruluşlarla Birlikte Çalışmak Ve Destek Olmak İstiyoruz.
4-İlimiz Gürcistan Ve Emenistana Sınır Komşusu Olan Ve Kafkaslara Açılan En Önemli Ticaret Kapılarının Yer Aldığı Bir Konumdadır.
(Aktaş Sınır Kapısı Bölge Ticareti Açısından Önemli Olup En Kısa Sürede Tamamlanarak Hizmete Açılmalıdır.)
5-İlimizin Ekonomisi, Tarım Ve Hayvancılığa Dayanmaktadır.
Ancak Üretici Köylülerimiz Yeterli Olarak Desteklenmemektedir.
Hatta Özellikle Kurban Bayramı Arefesinde Özellikle İstanbul’da Ki Bavrupa Kıtasına Geçememe Uygulamasından Dolayı Bir Çok Üretici Zarar Etmektedir.( Bu Konuda Acil Eylem Planı Yapılması Gerekmektedir.)
6-Tarım Desteklemelerinden Payını En Üst Seviyede Alması Konusunda Çalışmalar Yapılmalıdır.

7-En Önemli Ve Kangren Olan Sorun Eğitim Sorunudur: Her Yıl Ülke Sıralamasında Son Sıralarda Yer Almaktayız.
Özellikle Stk’larımızın Buradan Destek Olmalarına Rağmen Seviyemiz Yükseltilememiştir.
Bu Konuda Bizden Ne İsterseniz Seve Seve Katkıda Bulunuruz. Daha Öncede Çeşitli Panellerle Ve Raporlarla Katkı Sunmaya Çalışmıştık.
8-Ardahan Üniversitesi Ve Bağlı Yüksek Okulların Yerleşke Ve Yurt Sorunları Çözümlenmeli, Daha Fazla Öğrenci Bölgemize Çekilmeli.
9-Köydes Projeleri Artılarak Desteklenmeli. Özellikle Köylerimizde Var Olan Alt Yapı, Yol Kaplama Ve Yayla Yollarının Yapımı Acilen Başlanmalı. Sadece Bıçak Vurulmamalı Kanal Ve Kum Kaplaması Yapılmalı.
10-İş Adamlarımızın Bölgeye Yatırım Yapmaları İçin,İş Adamlarımıza Yönelik Projeler Geliştirilmeli- İş Olanakları Sağlanmalı.
11-Yaz Mevsimi Dolayısıyla, Bölgemizin Turizm Faaliyetleri, Yapılan Festivallerle Canlı Tutulmaya Çalışılmaktadır. Bu Konuda Stk’larla Ortak Çalışmalar Yapılmalı Ki Biz De Bölgeye Daha Fazla İnsanımızı Yönlendirelim.
12-Ulaşımda Sıkıntılar Çekmekteyiz. Gündemde Olan Ardahan Havaalanı İçin Başlatılan Girişimler Devamla Ettirilmeli.

SİTEYİ BAŞKA DİLE ÇEVİRİN

Unordered List

MEHMET ALİ ARSLAN Yayınları. Blogger tarafından desteklenmektedir.

,

ARDAFED

Popüler Yayınlar

ARDAHAN

www.mehmetaliarslan.com.tr ARDAHANDA SON DAKİKA HABERLER www.mehmetaliarslan.name.tr